Ana içeriğe atla

Koronavirüs'te En Riskli 5 Şehir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nüfusa bağlı olarak en corona virüsü sebebiyle en riskli 5 şehiri açıkladı.Fahrettin Koca en çok vakaların ve ölümün görüldüğü illeride açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü geçtiğimiz Mart ayında ülkemizde de görülmüştü.Sağlık Bakanının açıkladığı verilere göre ülkemizdeki toplam vaka sayısı 16.160 corona virüsü sebebiyle ölüm sayısı ise 425'e ulamış durumda.

Ülkemizde görülen vakaların hangi illerde görüldüğü geçtiğimiz güne kadar açıklanmamıştı.Geçtiğimiz gün açıklama yapan Koca koronavirüsün ülkemizde her ilde görüldüğünü ve her illerdeki vaka sayılarınıda aıklamıştı.


Nüfusa Göre En Riskli İller


Canlı yayında açıklama yapan Fahrettin Koca nüfusa göre riskli illerede değindi.Fahrettin Koca yaptığı açıklamada  “Nüfusa göre en riskli illerimiz değerlendirildiğinde İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli’yi ilk 5 il olarak sıralamak mümkün kelimelerini sıraladı.

Tabi Fahrettin Koca bu açıklamayı yapmadan önce corona virüs vakalarının en çok görüldüğü illeride söyledi.Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre bu şehirler; 12.231 vaka ile İstanbul,1.105 vaka ile İzmir, 860 vaka ile Ankara,601 vaka ile Konya ve 500 vakayla Kocaeli olarak sıralanıyor.

Fahrettin Koca bunlarla birlikte ölüm sayısınında en çok olduğu illeri açıkladı.Bu şehirler yine aynı sıralama ile 210 ölüm ile İstanbul, 27 ölüm ile İzmir, 14 ölüm ile Ankara ve 11’er ölüm ile Konya ve Kocaeli olarak sıralandı.




Tüm Dünya'da hayatı durma noktasına getiren corona virüsünden korumanın yolu tabi ki yetkililerinde belirttiği gibi kendimizi izole etmek ve dinlenmek.
 Bu virüs ülkemizde de yayılmaya devam etmekte.Haber hoşunuza gittiyse blogumuzu izle tuşuna basarak izleyebilirsiniz ve yorum yapmayı unutmayın.


Kaynak:https://www.webtekno.com/saglik-bakani-en-fazla-koronavirus-riski-bulunan-5-sehir-h89402.html
Resimler:https://www.webtekno.com/saglik-bakani-en-fazla-koronavirus-riski-bulunan-5-sehir-h89402.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Railway Empire Epic Games'te Ücretsiz Oldu

Merhaba oyun sever okurlarım.Daha önce kaliteli oyunları bile yani GTA 5 ve Ark:Survival Evolved'ı bile ücretsiz yapan Epic Games yine yaptı yapacağını. Epic Games şimdi de Epic Games 'te fiyatı 109 TL olan  Railway Empire 'yi ücretsiz olarak sundu.Kısaca oyunu anlatmak gerekirse özenerek tasarlanan büyük demiryolu ağı oluşturabilir,yine özenerek  tasarlanan 40'tan fazla tren çeşidi satın alabilir ve tren istasyonları ,fabrika ve hatta turistlik noktalar dahi satın alabilir ya da inşa edebilirsiniz.  Fragman   Özellikler Geniş kapsamlı seferinde bu devasa kıtanın tüm kıyılarını adım adım dolaşarak ABD'deki ekonomik fırsatları kendi çıkarına kullan. Geniş bir demiryolu ağı kurup yolcularla ürünler için en iyi taşıma seçeneklerini sağlayarak Demiryolu İmparatorluğunu başarıya taşı. Çeşitli senaryolardaki zorlukları ve görevleri kusursuz şekilde tamamla veya maddi sınırlamanın olmadığı inşaat modunda kendi mükemmel demiryolu ağını yarat. 40'ın üzerinde tarihi

Ücretsiz 1 Yıllık Canva Pro Hesabı – Tasarımcılar Ve Grafikerler İçin

Merhaba Bu gün hep birlikte nasıl 1 yıllık canva pro hesabı sahip olabiliriz onu anlatıcağım . Öncelikle Canva nedir hep birlikte onu tanıyalım Canva Pro Ücretsiz Canva Nedir? Ne isterseniz tasarlayın.İstediğiniz yerde yayınlayın. Canva ’nın sürükle ve bırak özelliğini ve profesyonel  düzenlerini kullanarak her zaman nefes kesici grafikler tasarlayın .İster kendi tasarımınızı oluşturun ister takımınızdaki veya kullanıcıların oluşturmus olduğu tasarımlar ı kullanın. Nedir Bu tasarımlar ? Website,video,instagram post,instagram story,düğün davetiyeleri,okul sunumları gibi birbirinden farklı ve özel tasarımlar mevcut. Nasıl  Ücretsiz  Premium kullanılır? İlk olarak Team davetine tıklıyoruz .  Buraya Tıklıyoruz. Daha sonra üye oluyoruz ve açılan sayfada artık  ücretsiz   bir şekilde canva hesabımız oluyor . Premium bir şekilde kısıtlama olmaksızın tasarım oluşturabilir veya diğer tasarımları kullanabilirsiniz 🙂 Daha fazlası için sitemizi takipte kalın

Sağlık Bakanı Corona Virüsü Sebebiyle 18 Kişinin Karantinaya Alındığını Açıkladı

Corona virüsü hakkında açıklama yapan sağlık bakanı Fahrettin Koca Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 18 kişinin corona virüsü nedeniyle karantina altına alındığını açıkladı.Karantinaya alınan bireyler de sadece öksürük olduğunu ve ateşlerinin 38 derecenin üstüne çıkmadığını da belirtti. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve beklenmedik şekilde hızla yayılan corona virüsü,şimdiye kadar 2.804 kişinin canına mal oldu.Şu sıralar komşu ülkelerin hemen hemen hepsinde corona virüsü olduğu doğrulandı.Komşu ülkelerden gelen uçaklarda corona virüs olma ihtimaliyle beraber kimi ülkelerle sınır kapılarınında açık olması bir çok corona virüsüne sahip olma ihtimali olan aracın ülkemize girmesi,virüsün ülkemizi girmesini düşündürdü. Sağlık bakanı FAHRETTIN Koca şu sıralar sınır şehirlerimizi geziyor.Çünkü virüs genel olarak sınır şehirlerimizden girecek.Koca sınır şehirlerinde bulunarak sınır kapılarında gerekli önlemin alınıp alınmadığını yerinde görmek istiyor.Bugün Ağrı'da bulun